Geri Önceki Konu Sonraki Konu

İçindekiler

Ol-6010 İletişim Menüsü

  1. Giriş
  2. Yazarkasadan Datasoft'a
  3. Stok Bilgi Dosyası (PLU)
  4. Çalışma Parametreleri
  5. Cihazla İlgili İşlemler

Giriş

Export/Import İşlemleri Menüsünde bulunan Yazarkasa ve Pos İşlemleri opsiyonunu kullanarak geçiş yapabileceğiniz Ol-6010 İletişim Menüsü Datasoft ile Olivetti yazarkasaları arasında bilgi alış-verişini sağlayan opsiyonlar içermektedir. Menüdeki opsiyonlar ve ne için kullanıldıkları aşağıda kısaca özetlenmiştir:
Yazarkasadan Datasoft'a,
   Yazarkasa satış dosyasından Datasoft'a perakende satış faturası oluşturma.

Stok Bilgi Dosyası (PLU),
   Stok bilgilerinin Datasoft'tan yazarkasaya veya yazarkasadan Datasoft'a aktarılması.

Çalışma Parametreleri,
   Ol-6010 İletişim Menüsündeki opsiyonların çalışmasını belirleyen parametrelerin girilmesi.

Cihazla İlgili İşlemler,
   Yazarkasa komutlarının kullanılarak cihazla ilgili işlemlerin yapılması.

Yazarkasadan Datasoft'a

Bu opsiyon, yazarkasayla yapılmış günlük satış işlemlerinin Datasoft'a perakende satış faturası oluşturularak aktarılmasında kullanılmaktadır. Yazarkasanın oluşturduğu satış text (metin) dosyasının olmaması durumunda [F2] tuşuyla açılan pencerede yazarkasa komutlarını girerek dosyanın oluşması sağlanabilir.

Stok Bilgi Dosyası (PLU)

Bu opsiyon, yazarkasanın okuyacağı formata uygun stok kart bilgilerinin yer aldığı dosyadan yazarkasaya veya Datasoft'a stok kart bilgilerinin aktarılmasında kullanılmaktadır. Mevcut bir stok bilgi dosyasını yazarkasaya aktarmak için de bu opsiyonu kullanabilirsiniz.

Çalışma Parametreleri

Ol-6010 İletişim Menüsündeki opsiyonların sağlıklı kullanımı için öncelikle parametrelerin girişini yapmış olmanız gerekir. Parametrelerin ilk kez girilecek olması durumunda, program direkt olarak parametreler ekranına geçiş yapar, parametrelerin girilmesinden sonra menüye döner.

Parametrelerin Girilmesi

K.D.V. Oranları
   Bu 32 alanda, yazarkasada kullandığınız kısım numaralarına ait K.D.V. oranlarını girin. Stok Kartı Açma, Değiştirme opsiyonunda girişi yapılan Yazarkasa Kısım No alanına burada girdiğiniz oranlara uygun değer girmeniz gerekir. Kartlardaki kısım bilgisinin yazarkasaya aktarılması, aynı K.D.V. oranına sahip stokların farklı kısımlarda takip edilebilmesine imkan sağlamaktadır.

Ol-6010 İşlem Kataloğu
   Bu alanda, Olivetti yazarkasa işlemlerinde kullanılacak kataloğu belirleyin.

İletişim Portu
   Bu alanda, yazarkasa komutlarında kullanılan iletişim portunu girin.

Özel Dosya Kodu
   Bu alanda, yazarkasayla iletişim opsiyonlarında kullanılacak dosya adının önekini girin. Opsiyonlarda, programın çalışma tarihiyle oluşturduğu dosya adını değiştirebilirsiniz.

Kod Tipi (Barkod/Stok)
   Bu alanda, işlemlerde esas alınacak kod tipini belirleyin.

Cihazla İlgili İşlemler

Bu opsiyon, cihazla ilgili işlemleri bilgisayardan yapmanızı sağlayacak seçenekler içermektedir. Opsiyonları seçtiğinizde açılan komut penceresinde [F2] tuşuyla yazarkasa komutlarını değiştirebilirsiniz.

Geri Önceki Konu Sonraki Konu

İçindekiler

©Copyright 1989 - 2004,  Datasoft Yazılım Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.

Bu sayfa son olarak 10 Ocak 2005 tarihinde güncellendi.