Geri Önceki Konu Sonraki Konu

İçindekiler

Basit Usul Defter

Kitap Hakkında

Bu kitap, Datasoft Basit Usul Defter programını verimli kullanabilmeniz için bilmeniz gereken program özelliklerini anlatmaktadır.

Bu kitabı ve Datasoft Basit Usul Defter programını kullanmaya başlamadan önce Başlangıç Kitabı isimli kitabı okumanızı önemle tavsiye ederiz. DATASOFT programlarının ortak özelliklerinin anlatıldığı Başlangıç Kitabı'nı eğer şu ana kadar okumadıysanız, bu kitabı bırakıp önce onu inceleyin. Çünkü o kitapta yer alan bilgiler burada ayrıca anlatılmayacaktır.

Aşağıda, başlıklar halinde, kitabın organizasyonu ile ilgili açıklamalar bulacaksınız:
İçerik
   Bu kitapta Basit Usul Defter'in ne olduğu değil, Datasoft Basit Usul Defter programını kullanarak mükelleflerin defterlerini nasıl tutacağınız anlatılmaktadır. Programı kullanacak kişinin temel muhasebe bilgisine sahip olduğu kabul edilir.

Kitabın bölümleri
   Kitap, Datasoft Basit Usul Defter programının menü yapısına uygun olacak şekilde düzenlenmiştir. İlk bölüm hariç, kitaptaki her bölüm programın bir menüsüne ve bölüm içlerindeki her kısım o menüde yer alan bir opsiyona ait açıklamaları içermektedir.

Ek bölümler
   Ek bölümlerde program ve kitapla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Kitabın sonunda yer alan bu ekler şunlardır:
Standart Tanımlar
   Programın kullandığı bazı parametrelerin standart (Datasoft tarafından belirlenmiş) değerleri. Örneğin; K.D.V. tablosu, hesap özeti kodları gibi.

Mesaj Kataloğu
   Programın gösterdiği hata ve ikaz mesajlarının açıklamaları.

Tuşlar
   Programı kullanırken basmanız gereken tuşlar [Tuş] şeklinde gösterilmiştir. Aynı anda iki tuşa basmanız gerektiğinde ise bu [Tuş1-Tuş2] şeklindedir. Örneğin; [Enter] ibaresi, üzerinde "Enter" yazan tuşa basmanızı, [Ctrl-X] ibaresi de üzerinde "Ctrl" yazan tuşu basılı tutup "X" harfinin bulunduğu tuşa basmanız gerektiğini anlatır.

Geri Önceki Konu Sonraki Konu

İçindekiler

©Copyright 1989 - 2004,  Datasoft Yazılım Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.

Bu sayfa son olarak 10 Ocak 2005 tarihinde güncellendi.